Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Σωστή επιλογή αθλητικών παπουτσιών

Είναι πολύ σημαντικό όταν αγοράζετε παπούτσια για άθληση, να ελέγχετε κάποια βασικά σημεία του παπουτσιού.


Αν το παπούτσι δεν εφαρμόζει καλά , είναι πολύ στενό ή έχει πολύ σκληρή σόλα είναι ακατάλληλο για τα το πόδι σας. Επίσης, ένα παπούτσι όσο καλό και αν είναι δεν σημαίνει ότι θα εφαρμόσει το ίδιο καλά σε κάθε πόδι, καθώς το κάθε πόδι είναι διαφορετικό και χρειάζεται τη κατάλληλη φόρμα για να εφαρμόσει σωστά και να είναι άνετο.



Αν το παπούτσι δεν ταιριάζει στο πόδι σας, υπάρχει κίνδυνος μικροτραυματισμού, κράμπες, ακόμη και ζημιά στα γόνατα και τις αρθρώσεις. Ανάλογα με το είδος άσκησης που κάνετε υπάρχει το κατάλληλο παπούτσι και καλό είναι να μην το παραβλέπετε γιατί παίζει μεγάλο ρόλο στην ποιότητα της άσκησης σας αλλά και την υγεία των ποδιών και αρθρώσεων σας.

Εκείνο που θα πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε αθλητικά παπούτσια εκτός από το σωστό κράτημα του ποδιού είναι να αφήνουν χώρο στα πόδια σας, επειδή θα πρηστούν λίγο μετά το περπάτημα ή την άθληση. Αγοράστε τα μισό, ένα ή και ενάμιση νούμερο μεγαλύτερα από τα κανονικά παπούτσια σας.

Φροντίστε να είναι αρκετά εύκαμπτα ώστε να διευκολύνουν τη σωστή κύλιση του ποδιού στο έδαφος. Για να δείτε πόσο εύκαμπτα είναι πιάστε τα στα χέρια σας και λυγίστε τα, τόσο κατά μήκος όσο και κατά πλάτος.

Κατά τη δοκιμή ελέγξτε αν:

  • Έχετε σταθερό και γεμάτο βήμα
  • Η κατασκευή του επιτρέπει να αναπνέει το πόδι
  • Αγκαλιάζει σωστά το πόδι
  • Το πέλμα να είναι άνετο και σταθερό
  • Έχει τακουνάκι . Βοηθάει στη σωστή στάση του σώματος



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Κατηγορίες

Αρχείο

Αναζήτηση