Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

5 Λόγοι για να αθλείστε

Πολλοί, πηγαίνουμε στο γυμναστήριο ή ασχολούμαστε με κάποιο άθλημα με απώτερο σκοπό το χάσιμο κάποιων κιλών. Υπάρχουν όμως πολλοί πιο σημαντικοί λόγοι για να κάνουμε γυμναστική.


1. Ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία
Η γυμναστική αυξάνει τα επίπεδα ενέργεια και σεροτονίνης στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να έχουμε μεγαλύτερη πνευματική διαύγεια

2. Διώχνει το στρες
Όσο και αν μερικοί μπορεί να στρεσάρονται στην ιδέα του γυμναστηρίου, η αλήθεια είναι ότι όταν τελικά θα πάμε και θα γυμναστούμε, το άγχος θα φύγει από όλους τους τομείς της ζωής μας . Η άθληση προσφέρει χαλάρωση και βοηθάει στην ανύψωση της διάθεσης μας.

3. Σου δίνει ενέργεια
Όταν ασκείσαι απελευθερώνονται στο αίμα σας ενδορφίνες, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι μεγαλύτερη ενέργεια για το υπόλοιπο της μέρας. Αν γυμναστείς μισή ώρα το πρωί, μπορεί να σου αλλάξει όλη τη μέρα.

4. Αποκρούει τις ασθένειες
Έρευνες έχουν δείξει ότι η άσκηση μπορεί να επιβραδύνει ή να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη, διαβήτη τύπου 2, αρθρίτιδα, οστεοπόρωση (απώλεια οστικής μάζας), και την απώλεια της μυϊκής μάζας. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και καθυστερεί την διαδικασία γήρανσης του σώματος.

5. Βελτιώνει τη απόδοση μας
Μετά από μερικές εβδομάδες συνεπής άσκηση, μπορείτε να αισθανθείτε τα ρούχα σας να πέφτουν διαφορετικά επάνω σας και ότι οι μύες σας έχουν βελτιωθεί και τονωθεί. Αποκτούμε μεγαλύτερη αντοχή και οι μύες μας λειτουργούν αποτελεσματικότερα. Έτσι αυξάνεται η ευελιξία μας και βελτιώνεται η συνολική απόδοση μας στην καθημερινότητα μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Κατηγορίες

Αρχείο

Αναζήτηση