Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Βασικές αρχές για γράμμωση

Για να έχεις το σώμα που θέλεις όλο το χρόνο και όχι να τρέχεις τελευταία στιγμή για να βγεις στη παραλία, ξεκίνα από τώρα να εφαρμόζεις κάποιες βασικές πρακτικές.


Κινηθείτε με την κάθε ευκαιρία
Παρκάρετε μακριά το αμάξι σας, περπατήστε στη δουλειά, ανεβείτε σκάλες κτλ. Με αυτό τον τρόπο ο μεταβολισμός σας παραμένει ενεργός μεγάλα διαστήματα και είναι πιο αποδοτικός.

Ρουτίνα
Όπως και στην υπόλοιπη ζωή, έτσι και στη γυμναστική, το σώμα θέλει να λειτουργεί υπό κάποιο ωράριο για να είναι αποδοτικό. Αυτό σημαίνει ότι καλό θα είναι να έχετε συγκεκριμένη ώρα που θα γυμνάζεστε, θα τρώτε, θα κοιμάστε, ώστε να μπορεί ο οργανισμός σας να συγχρονίζει σωστά τις ενεργειακές σας δαπάνες δηλαδή την καύση του λίπους.

Αερόβια άσκηση
Μπορείς να το κάνεις στο διάδρομο του γυμναστηρίου αλλά το καλό είναι ότι μπορείς να το αποφύγεις κάνοντας κάτι πιο ευχάριστο, όπως είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το τένις, χορό ή ότι άλλο σου αρέσει και απαιτεί συνεχόμενη κίνηση.

Πολλά βάρη
Ο κανόνας εδώ είναι ένας: Μεγάλα βάρη σε μεγάλες μυϊκές ομάδες
Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να χάσεις θερμίδες με βάρη. Οι γυναίκες έχουν διαφορετικές ανάγκες σε μυική ενδυνάμωση, οπότε παραμένει ο κανόνας: λίγα κιλά - πολλές επαναλήψεις.

Τρώτε πολλά και μικρά γεύματα
Θα έχετε βαρεθεί να το ακούτε αλλά πραγματικά… πόσοι από εσάς το κάνουν;;; Είναι απλό και μετά από τις πρώτες μέρες θα το έχετε συνηθίσει. Από τη στιγμή που θα ξυπνήσετε φάτε κάτι υγιεινό και συνεχίστε έτσι το υπόλοιπο της μέρας ανά 3 ώρες. Θα έχετε την ενέργεια που χρειάζεστε και δεν θα φάτε ότι βρείτε μπροστά σας μέσα σε ένα γεύμα.

Προσέξτε το φαγητό σας
Και εδώ μιλάμε κυρίως για τα “γρήγορα φαγητά” και τα αναψυκτικά, που δεν θέλουν άπλα προσοχή αλλά κόψιμο. Ωραία η γράμμωση αλλά να κοιτάμε και την υγεία μας.

Τρώτε αρκετή πρωτεΐνη
Επέλεξε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως γαλακτοκομικά ή και έτοιμη πρωτεΐνη. Η γράμμωση θέλει τον συνδυασμό δύο πραγμάτων: Αύξηση μυών - μείωση λίπους.

Όχι στο αλάτι
Το πολύ αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών που εμποδίζει το μεταβολισμό, άρα και τη σωστή λειτουργία της καύσης του λίπους. Οι τροφές έχουν από μόνες τους το αλάτι που χρειάζεστε, οπότε μην το παρακάνετε.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Κατηγορίες

Αρχείο

Αναζήτηση