Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Τα ζώδια και η σχέση τους με τη γυμναστική

Θες να γυμνάζεσαι και να πηγαίνεις στο γυμναστήριο αλλά βαριέσαι γρήγορα και τα παρατάς; Μήπως είσαι Υδροχόος; Ή μήπως είσαι Ζυγός; Ω ναι αγαπητοί μου Αθληταράδες, τα ζώδια επηρεάζουν και αυτό τον τομέα! Οι Κριοί ανταγωνιστές, οι Ταύροι δύσκολοι και η λίστα συνεχίζει και για τα 12 ζώδια!

Αν λοιπόν πειραματιζόσασταν με διάφορα είδη γυμναστικής και αθλήματα και δεν μένατε ικανοποιημένοι τότε μάλλον πρέπει να συμβουλευτείτε το ζώδιο σας...Καλή Επιτυχία!










Κριός:
Σαν ζώδιο της φωτιάς, είστε δραστήριοι και δυναμικοί και όταν αποφασίσετε να ξεκινήσετε γυμναστήριο θα το κάνετε με τη λογική «εδώ και τώρα». Όταν όμως διαπιστώσετε ότι στο γυμναστήριο δεν υπάρχει ο στόχος της πρωτιάς, μπορεί να χάσετε το ενδιαφέρον σας και να θέλετε να το παρατήσετε. Για να μην γίνει αυτό, δοκιμάστε μηχανήματα που μετρούν τις επιδόσεις σας για να ξέρετε αν τουλάχιστον ξεπερνάτε τον εαυτό σας ή δοκιμάστε ατομικά αθλήματα που αναδεικνύουν την υπεροχή σας έναντι άλλων, όπως τένις, πολεμικές τέχνες, ξιφασκία κτλ.

Ταύρος:
Υλιστές και λάτρεις των γαστρονομικών απολαύσεων αλλά όχι της γυμναστικής. Θα το σκεφτούν πολύ πριν γραφτούν σε γυμναστήριο ή πριν ξεκινήσουν οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα. Η λύση για εσάς είναι η χαλαρή γυμναστική στο σπίτι. Κάτι που ίσως σας κρατήσει είναι η σουηδική γυμναστική, που βελτιώνει την μυϊκή αντοχή και την ευκαμψία χωρίς να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια. Επίσης πολύ καλή επιλογή για εσάς είναι προγράμματα γυμναστικής όπως γιόγκα που έχει και τα στοιχείο της χαλάρωσης και του διαλογισμού. Και αν κανένα από αυτά δεν σας ενθουσιάζει τότε υπάρχουν μηχανήματα παθητικής γυμναστικής που μπορεί να σε κάνουν να δεις τη γυμναστική με άλλο μάτι.

Δίδυμος:
Βασικό χαρακτηριστικό σας είναι η κινητικότητα, η ασχολία με πολλά πράγματα ταυτόχρονα και φυσικά οι κοινωνικές συναναστροφές. Το γυμναστήριο για εσάς είναι ότι πρέπει, γιατί έχετε πολλές επιλογές και φυσικά κόσμο για να ικανοποιήσετε την κοινωνική σας πλευρά, σίγουρα όμως δεν θα λέγατε όχι σε ένα ομαδικό άθλημα. Τα χέρια και οι πνεύμονες σας είναι τα δυνατά σας σημεία οπότε θα αποδίδατε πολύ καλά στα υδάτινα αθλήματα αλλά και σε διάφορες ασκήσεις, όπως εκείνες που απαιτούν τη χρήση λάστιχου και προσφέρουν ποικιλία και γρήγορες εναλλαγές μεταξύ των ασκήσεων. Επίσης για τα δυνατά χέρια σας, κατάλληλες είναι οι ασκήσεις με βάρη.

Καρκίνος:
Σε αντίθεση με τους Διδύμους, αποφεύγετε την πολυκοσμία και προτιμάτε την ησυχία του σπιτιού σας. Πάρτε για το σπίτι ένα πολυόργανο γυμναστικής ή δοκιμάστε να κάνετε αερόβιες ασκήσεις παρακολουθώντας κάποιο dvd. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε μια ήπια έκδοση πολεμικών τεχνών και ασκήσεων χαλάρωσης όπως είναι το τάι τσι ή αλλιώς γιόγκα. Προσπαθήστε παράλληλα με την άθληση να εντάξετε και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθεις στη καθημερινότητες σας για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Λέον:
Θέλετε να τραβάτε τα βλέμματα όλων με το στυλ σας αλλά και με το κορμί σας και για να το πετύχετε αυτό θα κάνετε τα πάντα. Δεν έχετε πρόβλημα να υποβληθείτε σε αερόβιες ασκήσεις ή ασκήσεις με όργανα, αλλά αγαπάτε και τα ομαδικά αθλήματα γιατί σαν δίνεται η ευκαιρία να λάμψετε και να προβληθείτε ως το πιο δημοφιλές μέλος της ομάδας. Έχετε συνήθως ευαισθησία στη σπονδυλική στήλη, οπότε είναι καλό να κάνετε ειδικές αερόβιες ασκήσεις για τη βελτίωση της στάσης του σώματός σας ή και pilates. Και επειδή μια ή ένας σταρ δεν θα επέλεγε ότι κι ότι, επέλεξε ότι πιο τελευταίο κυκλοφορεί στα γυμναστήρια και εφαρμόζουν οι επώνυμοι. Σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Παρθένος:
Η υγεία για εσάς είναι πάνω από όλα και χρειάζεστε ασκήσεις που θα σας προσφέρουν το αίσθημα της ευεξίας ώστε να σας φύγει το άγχος και η ιδέα που σας έχει καρφωθεί για ακόμη μια φορά στο μυαλό ότι «δεν είστε καλά στην υγεία σας!». Για εσάς, η καλύτερη επιλογή είναι οτιδήποτε έχει σχέση με την φύση. Τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους, ποδήλατο, κολύμβηση, σκι, κωπηλασία κτλ. είναι κατάλληλα για εσάς, σε αντίθεση με το αν πάτε στο γυμναστήριο που θα πάθετε εμμονή με την καθαριότητα και τα μικρόβια. Κάλο θα σας κάνουν οι ασκήσεις για τους κοιλιακούς, ώστε να δυναμώσετε το ευαίσθητο γαστρεντερικό σας.

Ζυγός:
Μπορείς να καταλάβεις εύκολα αν κάποιος στο γυμναστήριο είναι ζυγός από το πόσο περιποιημένος δείχνει. Θα έχει ρούχα και μαλλί στην τελειότητα και μετά από δύο ώρες γυμναστικής θα είναι σαν μόλις να βγήκε από το ντουζ. Οι Ζυγοί βαριούνται και κουράζονται εύκολα και καλό είναι να έχουν κάποια/κάποιο φίλη/φίλο υποστηρικτή στη προσπάθεια τους. Δραστηριότητες που θα σας άρεσαν είναι εκγύμναση με μπάλα που είναι διασκεδαστικό αλλά βελτιώνει την ευλυγισία σας και ενδυναμώνει την ευαίσθητη πλάτη σας. Άλλη επιλογή μπορεί να είναι οποιοδήποτε πρόγραμμα έχει σχέση με χορό, όπως Dance aerobic.

Σκορπιός:
Επιλέγετε το γυμναστήριο αλλά και άλλους χώρους άθλησης και δεν αφήνετε ποτέ απέξω την ερωτική σας διάθεση, καθώς εκτός από τη φυσική σας κατάσταση ενδιαφέρεστε πάντα να γνωρίσετε και νέα άτομα. Σε εσάς ταιριάζουν αθλήματα που θα αναδείξετε το σώμα σας και θα τραβήξετε επάνω σας τα βλέμματα, όπως είναι διάφορα extreme sports και, για τους άνδρες, πολεμικές τέχνες όπως καράτε και μποξ. Ένα άθλημα που αναδεικνύει τον ερωτισμό αλλά συνδυάζει παράλληλα χορό και μυική ενδυνάμωση, είναι το καποέιρα και είναι σίγουρο ότι σας ταιριάζει.

Τοξότης:
Το πιο αθλητικό ζώδιο όλων! Θα δοκιμάσετε ότι μα ότι υπάρχει από σπορ και αθλήματα, είτε είναι ατομικά, είτε ομαδικά και θα το απολαύσετε στα σίγουρα. Οι συχνές επισκέψεις στο γυμναστήριο είναι μέρος της ζωής σας που δεν αποχωρίζεστε. Και επειδή αγαπάτε τη φύση αλλά και τα δύσκολα, επιλέξτε πιο απαιτητικά σπορ, κοντά στη φύση, όπως ράφτινγκ, ιππασία, ορειβασία και, από τις πολεμικές τέχνες, το κικ μπόξινγκ. Στο γυμναστήριο επιλέξτε εξειδικευμένα προγράμματα έντονης άσκησης με personal trainer, θα γίνει το αγαπημένο σας.

Αιγόκερος:
Βάζετε μακροπρόθεσμους και σταθερούς στόχους, προκειμένου να πετύχετε καλά αλλά και μόνιμα αποτελέσματα. Η ρουτίνα του γυμναστηρίου σας αρέσει, καθώς διατηρείτε ένα σταθερό πρόγραμμα με συγκεκριμένες ασκήσεις και συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας. Λόγω της πειθαρχίας και της επιμονής σας μπορείτε να πετύχετε καλά αποτελέσματα σε προγράμματα αεροβικής γυμναστικής καθώς και σε επαναλαμβανόμενες ασκήσεις πάγκου και βαρών, ποδήλατο και τον διάδρομο. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε γιόγκα, καθώς πρόκειται για το κατεξοχήν πρόγραμμα συγκέντρωσης και αυτοκυριαρχίας που θα λατρέψετε. Στους πιο τολμηροί θα αρέσει και η ορειβασία καθώς είναι στη φύση σας να φτάνεται στη κορυφή.

Υδροχόος:
Σας αρέσει οτιδήποτε νέο και επαναστατικό και απεχθάνεστε την επανάληψη και τα τετριμμένα. Το γυμναστήριο θα σε κάνει να βαρεθείς σύντομα και να αρχίσεις να ψάχνεις κάτι ασυνήθιστο όπως Ιστιοπλοΐα, θαλάσσιο σκι, σέρφινγκ. Κατάλληλη για εσάς είναι η αερόβια άσκηση αρκεί να έχετε στο τέρμα την αγαπημένη σας μουσική ώστε να μην βαρεθείτε. Γενικά είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστείτε με καταδύσεις, αλεξίπτωτο πλαγιάς και τέτοιου είδους δραστηριότητες. Ειδικά αν βρείτε κάποιο τρελό φίλο να σας συνοδέψει, τότε είναι η καλύτερή σας.

Ιχθείς:
Για εσάς η άσκηση είναι πραγματικά αγγαρεία, όμως αν επιλέξετε κάποιο ομαδικό άθλημα μπορεί να παρακινηθείτε, καθώς σας αρέσει να βρίσκεστε σε ένα σύνολο και να συνεισφέρετε χωρίς να διεκδικείτε κάτι. Τέτοια μπορεί να είναι ομαδικά αθλήματα του νερού (στοιχείο στο οποίο ανήκει το ζώδιό σας), όπως η συγχρονισμένη αεροβική γυμναστική εντός πισίνας ή το πόλο και μια που έχετε τάση να ερμηνεύετε μεταφυσικά φαινόμενα, δοκιμάστε μια πιο εξειδικευμένη εκδοχή γιόγκα, όπως τη χάθα γιόγκα, που με διάφορες τεχνικές συμβάλλει στην ισορροπία σώματος και ψυχής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Κατηγορίες

Αρχείο

Αναζήτηση