Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Τα 5 πιο συχνά προβλήματα στα πόδια του αθλητή

Έχετε και εσείς προβλήματα στα πόδια σας από τις συχνές προπονήσεις και τα παπούτσια σας; Σας δίνουμε λύσεις για να τα αντιμετωπίσετε στο σπίτι σας εύκολα.

Το πόδι του αθλητή


Κατάσταση: Κοκκινίλα, κνησμός, ερεθισμός με ενδείξεις απολέπισης γύρω από το πέλμα και ανάμεσα στα δάχτυλα.
Αιτία του προβλήματος είναι ένας μύκητας ο οποίος αναπτύσσεται στο υγρό και ζεστό περιβάλλον του ποδιού.

Φροντίδα: Διατηρείτε τα πόδια σας καθαρά και στεγνά. Φροντίστε να φοράτε παπούτσια, που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει, και παντόφλες όταν κυκλοφορείτε στα ντους των γυμναστηρίων. Μια αντιμυκητιακή κρέμα είναι απαραίτητη καθώς και μια πούδρα όταν τα πόδια ιδρώνουν στα πέλματα και τα παπούτσια.

Φουσκάλες


Κατάσταση: Φυσαλίδα με υγρό κάτω από το δέρμα. Συνήθως προκαλείται από παπούτσια που δεν εφαρμόζουν σωστά.

Φροντίδα: Μπορείτε να τις μαλακώσετε και να τις περιορίσετε χρησιμοποιώντας τα ειδικά επιθέματα. Επίσης το ποδόλουτρο βοηθάει πολύ.Μουλιάστε για 15 λεπτά τα πόδια σας σε μια λεκάνη όπου έχετε διαλύσει 3 κουταλιές αλάτι. Έπειτα, περιδέστε την περιοχή ώστε να την προστατέψετε από πιθανό σπάσιμο της φουσκάλας. Αν σπάσει, απλώστε μια αντιβακτηριακή κρέμα.


Κάλοι


Κατάσταση: Είναι μικρά σκληρά εξογκώματα που εμφανίζονται στην κορυφή ή ανάμεσα στα δάχτυλα, στο πλάι των μεγάλων δαχτύλων ή στη φτέρνα. Δημιουργούνται από πολλά στρώματα νεκρών κυττάρων για να προστατέψουν τη λεπτή επιφάνεια του δέρματος πάνω από το οστό.

Φροντίδα: Είναι απαραίτητη η τακτική και επιλεγμένη απολέπιση και ενυδάτωση της περιοχής. Επίσης προστατέψτε τα ταλαιπωρημένα σημεία με ειδικά επιθέματα ώστε να ελαχιστοποιήσετε την πίεση των παπουτσιών.


Πόνος στις φτέρνες


Κατάσταση: Οφείλεται στη δημιουργία ενός εξογκώματος στον πάτο της φτέρνας ή σε φλεγμονή του τετράγωνου πελματικού του Αχίλλειου τένοντα. Το πρόβλημα δημιουργείται απο το υπερβολικό τέντωμα των μυών εξαιτίας κακής εφαρμογής των παπουτσιών, από υπερβολική πίεση των πελμάτων ή λόγω κατασκευής πέλματος (πλατυποδία ή πολύ ψηλή καμάρα).

Φροντίδα: Το ποδόλουτρο και η εντριβή με πάγο βοηθούν. Επίσης συνιστάται να φοράτε παπούτσια με ειδικές αερόσολες αλλά και τα ειδικά επιθέματα για τις φτέρνες, ώστε να μην τραυματίζονται. Γυμνάστε τον τένοντα με το να στέκεστε καθημερινά για λίγα λεπτά στα δάχτυλα των ποδιών σας.


Ιδρωμένα πόδια


Κατάσταση: Όταν φοράτε στενά παπούτσια ή συνθετικό υλικό, τα πόδια ιδρώνουν. Αν τα βακτήρια της περιοχής συνδυάζονται με τον ιδρώτα, παρουσιάζεται και κακοσμία. Σε ορισμένες περιπτώσεις η υπερβολική εφίδρωση οφείλεται σε ορμονικό πρόβλημα.

Φροντίδα: Μια αντιιδρωτική πούδρα ή το μούλιασμα σε διάλυμα νερού με τσάι (1 φάκελο τσάι για κάθε λίτρο νερού) βοηθά στον έλεγχο του ιδρώτα. Επίσης συνίσταται να φοράτε στα παπούτσια ειδικούς αντιιδρωτικούς πάτους και να αποφεύγετε οποιαδήποτε κάλτσα εκτός από της βαμβακερής.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Κατηγορίες

Αρχείο

Αναζήτηση