Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Τα 4 μικρά βήματα για να ενεργοποιήσουμε τον μεταβολισμό μας

Με μερικές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες, μπορούμε να κάνουμε τον μεταβολισμό μας να ξυπνήσει, να αυξήσουμε τον ρυθμό που καίμε λίπος και να αδυνατίζουμε χωρίς πολύ κόπο. Δείτε τι πρέπει να προσέξετε:






1. Στη διατροφή σας
Μην παραλείπετε γεύματα και αποφύγετε να στερήστε τροφή. Ο οργανισμός, για να μεταβολίζει και να καίει λίπος, χρειάζεται μικρή και συχνή κατανάλωση τροφής κατά τη διάρκεια της μέρας.

Εάν θέλετε να κάνετε δίαιτα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τρώτε μικρά, υγιεινά και θρεπτικά γεύματα μου θα σας γεμίζουν ενέργεια και παράλληλα ο οργανισμός σας θα κάνει τη δουλειά του σωστά.
Αντικαταστήστε ροφήματα και τρόφιμα που είναι γεμάτα ζάχαρη με πιο υγιεινά και λιγότερο θερμιδοφόρα. Εκτός ότι θα δείτε σύντομα αλλαγή στο σώμα σας, θα κάνει καλό και στην υγεία σας.

2. Για τους μύες σας
Είναι κανόνας ότι όσο πιο δυνατούς μύες έχετε, τόσο πιο πολλές θερμίδες καίτε την ημέρα. Πάρτε σπίτι βαράκια για τα χέρια και τα πόδια και κάνετε μερικές απλές ασκήσεις τη στιγμή που κάθεστε μπροστά από τηλεόραση ή όποια άλλη στιγμή σας το επιτρέπει. Θα τονώνετε σταδιακά τους μύες σας και θα καίτε όλο και περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της μέρας σας κάνοντας απολύτως τίποτα.

3. Στον ύπνο
Έρευνες έχουν δείξει ότι 8 ώρες ύπνου, εκτός από καλή ξεκούραση, θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος. Η έλλειψη ποιοτικού ύπνου παρεμποδίζει την καλή λειτουργία του μεταβολισμού με συνέπεια την επιβράδυνση του.

4. Κινηθείτε
Μπορεί να μην έχετε χρόνο για το γυμναστήριο και γενικά να αθλείστε, όμως το να κινούμαστε είναι απαραίτητο για υγείες σώμα αλλά και νου. Όποτε έχετε το χρόνο αφήστε το αμάξι και πηγαίνετε με τα πόδια κάπου που είναι σε απόσταση που σας επιτρέπει να το περπατήσετε. Ακόμη και μια μικρή βόλτα θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σας. Επίσης, σε αντίθεση με το αμάξι, όταν πηγαίνουμε κάπου με τα πόδια μπορούμε να σκεφτούμε χωρίς άγχος, να απολαύσουμε τον χρόνο μας, να κοιτάξουμε γύρω μας και να χαλαρώσουμε.

Καλή αρχή!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Κατηγορίες

Αρχείο

Αναζήτηση