Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ποδήλατο σας


Το ποδήλατο είναι μια μόδα που συνεχίζει να μεγαλώνει. Εκτός από σπορ, είναι από τα φτηνότερα μεταφορικά μέσα και συνάμα από τα πιο διασκεδαστικά. Όμως αν θέλεις να το απολαύσεις, πρέπει να ξέρεις να διαλέξεις το κατάλληλο.












Οι παράγοντες που πρέπει να διαλέξετε είναι οι παρακάτω:

1.Ελαστικά: Ουσιαστικό ρόλο στην κίνησή σας πάνω στο ποδήλατο έχουν τα λάστιχα. Αν δε διαλέξετε τα σωστά λάστιχα, τότε δε θα κινήστε άνετα πάνω στην επιφάνεια που έχετε επιλέξει . Τα χοντρά τρακτεροτά λάστιχα σε βοηθάνε να αναπτύσσεις μεγάλες ταχύτητες και σου προσφέρουν σε εκτός- δρόμου διαδρομές. Τα λεπτά ελαστικά με εγκοπές είναι για την πόλη και για ήπιο χωματόδρομο. Εξειδικευμένη λύση λάστιχων δρόμου αποτελούν τα <<καραφλά>> λάστιχα, τα οποία, είναι μόνο για άσφαλτο.





2.Φρένα: Τα φρένα είναι ένα κομμάτι στο οποίο πρέπει να σκεφτείς καλά την επιλογή σου. Υπάρχουν δύο ειδών φρένα: τα φρένα <<δαγκάνες>> και τα δισκόφρενα. Οι δαγκάνες είναι η απλή φθηνή λύση για κάθε αναβάτη: πόλης, βουνού κ.ά. Αν όμως κάνετε hard- core mountain bike ή ακόμα και downhill, η ιδανική λύση είναι τα δισκόφρενα.





3.Ταχύτητες: Οι ταχύτητες έχουν τεράστια σημασία στις αλλαγές της κλήσεις του εδάφους. Στις ανηφόρες πρέπει το πετάλι να γίνεται ελαφρύτερο, ενώ στις κατηφόρες βαρύτερο, για να μη χάνεις το ρυθμό σου.





4.Αναρτήσεις: Οι αναρτήσεις απορροφούν τους κραδασμούς από λακκούβες ή άλλες ανωμαλίες του εδάφους. Για μετακίνηση μέσα σε πόλεις θα πρέπει να επιλέξετε μικρή ή και καθόλου ανάρτηση.





5.Δεν έχουν όλα τα ποδήλατο το ίδιο μέγεθος. Ανάλογα το ύψος τους αναβάτη υπάρχει και το κατάλληλο μέγεθος. Στο ποδήλατό σας, όσα χρόνια κι αν το έχετε αφήσει, η θέση οδήγησης θα πρέπει να είναι άνετη. Δεν θα πρέπει ούτε να καμπουριάζετε, ούτε να τεντώνεστε πάρα πολύ για να φτάσετε τα πετάλια ή το τιμόνι σας.



Enjoy your ride!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Κατηγορίες

Αναζήτηση