Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Τα πολλαπλά οφέλη από την χρήση ποδηλάτου

Όπως ξέρουμε, η χρήση ποδηλάτου έχει αυξηθεί σημαντικά. Είναι σχεδόν ανέξοδο στη καθημερινή χρήση , βολικό για τις μετακινήσεις και φυσικά γυμνάζει παράλληλα το σώμα μας χωρίς να χρειάζεται να κλειστούμε σε τέσσερις τοίχους.

Ας δούμε τα οφέλη της χρήσης ποδηλάτου:

Η γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους και ειδικά στη φύση μας δίνει τη δυνατότητα να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα, να αλλάξουμε παραστάσεις και να νιώσουμε αναζωογόνηση και ελευθερία. Συμβάλει στην απελευθέρωση ενδορφινών στο σώμα που βοηθούν στη θετική σκέψη και την μείωση του άγχους. Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει ότι η άσκηση στη φύση αυξάνει την ευημερία, ενισχύει την ανοσοποιητική δράση του οργανισμού και βοηθάει στην καθαρή σκέψη.

Άλλα οφέλη από τη χρήση ποδηλάτου είναι η σημαντική μείωση των χρημάτων που θα ξοδεύατε για τις μετακινήσεις σας και για την συνδρομή του γυμναστηρίου. Δεν βλάπτει το περιβάλλον και δεν καταναλώνεται ο χρόνος σου στην εύρεση παρκινγκ.

Σε αυτό το σημείο καλό είναι να αναφέρουμε κάποιους βασικούς κανόνες για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς αλλά και να μειωθούν οι πιθανότητες κλοπής του ποδηλάτου σας.

Ασφάλεια για εσάς και το ποδήλατό σας
Η ασφάλεια πάνω από όλα. Φοράτε πάντα κράνος στις μετακινήσεις σας για να μειώσετε τις πιθανότητες τραυματισμού. Αν σας αρέσουν οι βόλτες κατά τις νυχτερινές ώρες , είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε φώτα στο μπροστινό και πίσω μέρος του ποδηλάτου ώστε να γίνεστε αντιληπτοί από τους υπόλοιπους οδηγούς.

Κάτι ακόμα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας είναι η αύξηση κλοπών που έχει παρατηρηθεί. Οι δράστες δεν κάνουν διακρίσεις, αρκεί να εντοπίσουν ευκαιρία. Δρουν όλες τις ώρες σε σημεία με κόσμο ή πιο απομονωμένα σημεία αλλά και σε ιδιωτικούς χώρους όπως πυλωτές , μπαλκόνια, αυλές .

Για να μην κάνει λοιπόν το ποδήλατο σας φτερά, καλό θα είναι να ακολουθείτε τους βασικούς κανόνες για την ασφάλεια του.

1) Κλειδώστε το ακόμα και αν πρόκειται να μπείτε σε κάποιο μαγαζί για λίγο χρόνο και ακόμα και αν είναι σε κάποιο εσωτερικό σημείο π.χ. σπίτι, μπαλκόνι.
2) Φροντίστε όταν είστε έξω να βρίσκεται στο οπτικό σας πεδίο όσο είναι κλειδωμένο.
3) Πρέπει πάντα να κλειδώνεται σφιχτά σε κάποιο σταθερό αντικείμενο με την αλυσίδα ή πέταλο να περνάει από το σκελετό και τους τροχούς
4) Κλειδώστε το σε φωτεινά μέρη.
5) Χρησιμοποιείτε πάντα ισχυρό και ποιοτικό λουκέτο για το κλείδωμα του ποδηλάτου σας
6) Χρησιμοποιήστε καθορισμένους χώρους στάθμευσης ποδηλάτων.
7) Κάντε κάποια τυχαία σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε το ποδήλατό σας, αν κλαπεί.
8) Προτιμείστε να παίρνετε το ποδήλατο μέσα στο σπίτι σας.
9) Βεβαιωθείτε ότι η κλειδαριά έχει ασφαλίσει σωστά.
10) Μην αφήνετε το ποδήλατο στο ίδιο σημείο γιατί μπορεί να γίνει στόχος

Καλές βόλτες!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Κατηγορίες

Αναζήτηση