Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Πόσο σημαντικό είναι το νερό;

H επαρκής λήψη υγρών είναι απαραίτητη πριν και μετά την άσκηση. Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να πιείτε υγρά; Σε ποιες ποσότητες; Το νερό μπορεί να αντικατασταθεί με αλλά υγρά;


Ο ιδανικός τρόπος να πιείτε υγρά είναι σε μικρές ποσότητες και σε μικρά διαστήματα. Το νερό είναι η πιο σωστή και υγιής επιλογή. Αποφεύγετε όσο μπορείτε το τσάι, τον καφέ και την κόκα κόλα, επειδή περιέχουν καφεΐνη, ουσία διουρητική που αυξάνει τον κίνδυνο της αφυδάτωσης. Το αλκοόλ ιδιαίτερα το καλοκαίρι, επίσης δεν αποτελεί καλή επιλογή.

Εάν ιδρώνετε πολύ, χάνετε πολύτιμα υγρά από το σώμα σας. Για να αντισταθμίσετε την απώλεια αυτή, πρέπει να πιείτε ένα ή και δύο ποτήρια υγρό, περίπου 30 λεπτά πριν από μια έντονη άσκηση.

Να θυμάστε να πίνετε κάτι υγρό ,προτιμήστε ισοτονικά ποτά για τη γρηγορότερη ενυδάτωση του οργανισμού, περίπου 30 με 45 λεπτά μετά την άσκηση, πέρα από οποιοδήποτε υγρό αποφασίζετε να πιείτε κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά την άσκηση.

Η δίψα δεν είναι αξιόπιστος οδηγός του ποσού των υγρών που χάσατε στη διάρκεια της άσκησης. Γ΄ αυτό, κάντε συνήθεια το να πίνετε υγρά ενώ ασκείστε, ακόμα και αν δεν παρακινείστε από το αίσθημα της δίψας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Κατηγορίες

Αναζήτηση