Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

7 Μύθοι για τη γυμναστική



Καθημερινά ακούμε διάφορες θεωρίες για το πως πρέπει να γυμναζόμαστε, ή για το τι πρέπει να τρώμε και πότε, και πολλά άλλα. Αλλά τι από όλα αυτά που λέγονται είναι αλήθεια και τι όχι. Ο Αθληταράς σας λέει την αλήθεια για τους 7 μεγαλύτερους μύθους για τη γυμναστική.









1ος Μύθος: Αν δεν καταναλώσω κάτι πριν γυμναστώ θα κάψω περισσότερο λίπος.

Δεν ισχύει ότι αν δεν φάμε τίποτα πριν την γυμναστική θα κάψουμε περισσότερες θερμίδες ή λίπος. Πριν την άσκηση κάλο είναι να έχουμε φάει ένα μικρό snack.

2ος Μύθος: Αν δεν πιω νερό κατά τη διάρκεια της άσκησης θα αποβάλω τα υγρά που είναι κατακρατημένα στο σώμα μου.

Αυτό θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αν δεν καταναλώσετε νερό κατά τη διάρκεια της άσκησης τότε ο οργανισμός θα υποδραστηριοποιηθεί στη διαδικασία εφίδρωσης και αποβολής τοξινών. Επίσης μπορεί να νιώσετε πιο εύκολα κόπωση και εξάντληση γιατί έτσι μειώνεται ο όγκος των ερυθρών κυττάρων σας.


3ος Μύθος: Αφού γυμνάστηκα, μπορώ να φάω ότι θέλω ή όσο θέλω χωρίς συνέπειες.

Μην σας περνάει από το μυαλό κάτι τέτοιο. Είτε έχετε γυμναστεί είτε όχι το κακής ποιότητας σε διατροφική αξία φαγητό και οι μεγάλες ποσότητες θα έχουν και στις δυο περιπτώσεις το ίδιο αποτέλεσμα.


4ος Μύθος: Τελειώνω την γυμναστική και δεν τρώω τίποτα για να μην πάρω ότι έχασα.

Μετά το άσκηση καλό είναι να καταναλώσετε κάποιο τρόφιμο που θα καλύψει την ανάγκη σας για υδατάνθρακες. Όχι μόνο δεν παίρνεις τις θερμίδες που έκαψες πίσω, αλλά θα τροφοδοτήσεις τους μύες με ενέργεια την οποία χρειάζεται για να διατηρείται η μυϊκή σας μάζα.

5ος Μύθος: Η γυμναστική σφίγγει το λίπος

Είναι λάθος να το πιστεύουμε αυτό. Η γυμναστική συμβάλει στην αύξηση των καύσεων άρα βοηθάει στην απώλεια του λίπους και όχι στο μπλοκάρισμα του.

6ος Μύθος: Τα βάρη δεν συμβάλουν στο αδυνάτισμα

Πολλές γυναίκες αποφεύγουν τα βάρη γιατί πιστεύουν πως θα “φουσκώσουν”. Οι ασκήσεις με βάρη μπορεί να αυξάνουν το μυϊκό ιστό, αυξάνουν όμως και τον ρυθμό του μεταβολισμού σας που σημαίνει ότι θα κάψετε θερμίδες και άρα θα αδυνατίσετε.

7ος Μύθος: Η γυμναστική «ανοίγει» την όρεξη

Η εντατική γυμναστική δεν αυξάνει την πείνα και την κατανάλωση φαγητού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτριας ή υψηλής εντάσεως γυμναστική δεν αυξάνει αμέσως ή αυτομάτως το αίσθημα της πείνας και την κατανάλωση φαγητού. Αντιθέτως, με την καύση θερμίδων που τη συνοδεύει, δημιουργείται αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας που οδηγεί σε απώλεια βάρους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι καίει κανείς περισσότερες θερμίδες από όσες τρώει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Κατηγορίες

Αναζήτηση