Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Άσκηση ως τρόπος ζωής

H γυμναστική δυο μήνες πριν βγούμε στην παραλία είναι συνήθης πρακτική που ακολουθούν άνδρες και γυναίκες. Είναι λάθος να ασκούμαστε εξαντλητικά και να αλλάζουμε απότομα την ποσότητα της τροφής που καταναλώνουμε. Γιατί να αγχωνόμαστε να πετύχουμε κάτι μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα διαταράσσοντας το σώμα μας, ενώ μπορούμε να απολαμβάνουμε όλη την χρονιά σφριγηλό κορμί με υγεία και σωματική και ψυχική ευεξία.


Βρείτε την δραστηριότητα που σας ταιριάζει
Βρείτε την κατάλληλη ώρα για εσάς και μπείτε στη διαδικασία να παραμείνετε σταθεροί σε αυτή. Βρείτε την κατάλληλη δραστηριότητα. Η γυμναστική δεν είναι αγγαρεία. Υπάρχουν άπειροι τρόποι να αθληθούμε και σίγουρα κάποιος από αυτούς θα είναι του γούστου σας. Μπείτε στο κόπο να βρείτε κάτι που σας ταιριάζει. Υπάρχουν διασκεδαστικοί τρόποι γυμναστικής συνδυασμένη με χορό, χαλαρωτική, έντονη, ήπια. Σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο. Με τη χρήση του βάρους σας ή την χρήση οργάνων και πολλοί ακόμα.

Εντάσσοντας ένα σωστό πρόγραμμα γυμναστικής στη ζωή σου με αερόβια και αναερόβια άσκηση και ακολουθώντας τους κανόνες της υγιεινής διατροφής χωρίς στερήσεις, το αποτέλεσμα είναι σίγουρο και τα οφέλη αμέτρητα.

Το πιο σημαντικό για να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής είναι το κίνητρο.

  • Η βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης. Ένα υγιές και όμορφο το σώμα είναι ένας καλός λόγος για να ασκείται κανείς και με αυτό το τρόπο τονώνεται και η αυτοπεποίθηση σας.
  • Ενισχύστε τη δέσμευσή σας και ασκηθείτε με φίλους που έχουν τους ίδιους στόχους με εσάς.
  • Βάλτε στόχο να χάσετε κάποια κιλά. Βοηθάει στο να μην παρεκκλίνετε από το πρόγραμμα γυμναστικής σας και όταν τον πετύχετε θα αισθανθείτε υπέροχα.
  • Αποτελεί θεραπευτικό μέσο διαφόρων παθήσεων όπως είναι η παχυσαρκία, η αρτηριακή υπέρταση, οι πνευμονοπάθειες, , ο σακχαρώδης διαβήτης, η οστεοπόρωση και το άγχος.
  • Βελτιώνει τις δεξιότητες μας και βοηθάει στην ισορροπία και αρμονία των κινήσεων μας. Επίσης μειώνεται ο χρόνος αντίδρασής μας.
  • Και βέβαια μην ξεχνάμε τη συμβολή της γυμναστικής σε ψυχολογικό τομέα, μιας και άπειρες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ασκούνται έχουν μειωμένες πιθανότητες να πάθουν μελαγχολία, κατάθλιψη και άνοια κ.α.
  • Η ενέργεια σας θα αυξηθεί, ο ύπνος σας θα βελτιωθεί και θα νιώθετε ευεξία κάθε μέρα.


Τι περιμένετε; Καλή γυμναστική!!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Κατηγορίες

Αναζήτηση