Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για προπόνηση;

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πότε είναι κατάλληλη ώρα για προπόνηση ή πώς επηρεάζεται η γυμναστική μας από την ώρα που επιλέγουμε να φάμε καθώς και οι συχνές εναλλαγές στο πρόγραμμα μας. Αν ναι, εδώ είναι οι απαντήσεις στα ερωτήματά σας....
















 Ο ιδανικός χρόνος προπόνησης είναι κάτι πολύ σχετικό. Υπάρχουν πολλοί  που οργανώνουν όλο το πρόγραμμα της ημέρας με βάση την ώρα προπόνησης τους.

Υπάρχουν πολλοί αθλητές, που γυμνάζονται νωρίς το πρωί, άλλοι αργά το βράδυ κι άλλοι το απόγευμα. Θεωρητικά η προπόνηση το απόγευμα είναι πιο σωστή, γιατί ο οργανισμός είναι ήδη ώρες ξύπνιος και έχει καταναλώσει τουλάχιστον δύο γεύματα στο ενεργητικό του.

Είναι σωστό το τελευταίο γεύμα να έχει γίνει τουλάχιστον δύο ώρες πριν την προπόνηση. Μην πηγαίνετε στο γυμναστήριο με γεμάτο στομάχι. Η πέψη, για να γίνει, χρειάζεται αίμα. Το ίδιο και οι μυς σας κατά την άσκηση. Και τελικά ο οργανισμός δεν μπορεί να κάνει σωστά ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Αυτό που θεωρείτε κατά γενική ομολογία καλύτερο είναι, η προπόνησή σας να γίνεται πάντα την ίδια ώρα, για να μπορεί ο οργανισμός να ρυθμίζει τις λειτουργίες του. Είναι πολύ κακό για τον ασκούμενο, όπως και για κάθε άνθρωπο, η εργασία με  βάρδιες γιατί αναγκάζει τον οργανισμό να χαλάει συνεχώς το πρόγραμμά  του. Η εποικοδομητική προπόνηση κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι σχεδόν αδύνατη, για αυτό προσπαθούμε όσο είναι δυνατό να προπονούμαστε την ίδια ώρα και φυσικά δεν ξεχνάμε να τρεφόμαστε σωστά και να ξεκουραζόμαστε όσο γίνετε περισσότερο!!!
  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Κατηγορίες

Αναζήτηση