Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ισορροπημένη διατροφή

Η σημασία της διατροφής είναι πλέον αποδεδειγμένη. Θεωρείται το προληπτικό μέσο για διάφορα προβλήματα υγείας όπως ορισμένα είδη καρκίνου,παχυσαρκία, καρδιοπάθειες.

Δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα  προσφέρει προστασία από ένα απλό κρυολόγημα μέχρι και από ορισμένα είδη καρκίνου καθώς βοηθά τον οργανισμό να προβάλει αντίσταση. Η άμυνα του οργανισμού μας όμως στηρίζεται στην ποιότητα της διατροφής. Ισορροπημένη διατροφή από όλες τις ομάδες τροφών (φρούτα, λαχανικά, ψωμί/δημητριακά, γάλα, κρέας/ κοτόπουλο/ψάρι, λάδι) μπορεί να μειώσει τους κινδύνους για προβλήματα υγείας.

Έρευνες δείχνουν ότι μεγάλες ποσότητες φρούτων οδηγούν σε λιγοτερα προβλήματα καρδιοπάθειας. Οι σαλάτες και τα λαχανικά προσφέρουν αναγκαίες για τον οργανισμό βιταμίνες
και μέταλλα, συστατικά δηλαδή πολύ δυναμικά και ουσιαστικά για την υγεία μας.

Μία από τις ομάδες αυτών των φυσικά παραγόμενων συστατικών είναι τα «φυτοχημικά» τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο για προστασία εναντίον του καρκίνου και άλλων παθήσεων. Χωρίς αυτά τα συστατικά ο ανθρώπινος οργανισμός δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει κανονικά.

Τέλος οι βιταμίνες (Α, C, Ε,) μαζί με το σελήνιο και το φυλλικό οξύ προστατεύουν τον οργανισμό από ορισμένα είδη καρκίνου και καρδιοπαθειών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Κατηγορίες

Αναζήτηση