Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ποιο είδος καφέ πρέπει να επιλέξεις ;

Πίνεις πολύ καφέ κάθε μέρα. Μήπως σκέφτεσαι ποιο είδος θα πρέπει να επιλέξεις ;;

Τον τελευταίο καιρό,
 γίνεται αναφορά ολοένα και περισσότερο στον πράσινο καφέ. Ο πράσινος καφές είναι στην ουσία ο κοινός καφές πριν το καβούρδισμα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διατηρεί όλα τα αντιοξειδωτικά του.Ενα καλής ποιότητας εκχύλισμα πράσινων κόκκων καφέ ενεργοποιεί το μεταβολισμό και λειτουργεί ευεργετικά στην υγεία του οργανισμού. Λειτουργεί ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας τα κύτταρα του οργανισμού.

Η καφεΐνη σε συνδυασμό με τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του καφέ αυξάνουν τη θερμογένεση, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και την κατανάλωση ενέργειας. Συνεπώς επιτυγχάνεται και μείωση του σωματικού βάρους. Υποστηρίζεται από έρευνες ότι οι θετικές επιδράσεις των πράσινων κόκκων καφέ για τη μείωση του σωματικού βάρους πιθανόν να οφείλονται στο χλωρογενικό οξύ που βρίσκεται σε μη καβουρδισμένους κόκκους. Το ψήσιμο δίνει στον καφέ το διακριτικό χρώμα, το άρωμα και τη γεύση του. Οι πράσινοι κόκκοι καφέ, από την άλλη πλευρά, έχουν λίγο άρωμα κι ελαφρώς πιο πικρή γεύση.

Επομένως, η μέτρια, καθημερινή κατανάλωση πράσινων κόκκων καφέ σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια μείωσης του βάρους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Κατηγορίες

Αναζήτηση