Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Τα οφέλη της πρωινής γυμναστικής !



Σίγουρα το τρέξιμο της καθημερινότητας αποτελεί εμπόδιο στο να θέλεις να γυμναστείς. Έτσι πολλές φορές η έλλειψη χρόνου σε οδηγεί στο να βάλεις την γυμναστική σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, η προπόνηση το πρωί εκτός του να σε διατηρεί σε φόρμα ,αποτελεί έναν υπέροχο τρόπο για να ξεκινήσεις την ημέρα σου, ενώ παράλληλα κρύβει και πολλά οφέλη.


1.Καλύτερος ύπνος

Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτοί που ξυπνούν νωρίς το πρωί για να γυμναστούν, κοιμούνται καλύτερα από αυτούς που γυμνάζονται αργά το βράδυ. Η άσκηση διεγείρει το σώμα επομένως όταν γίνεται βράδυ είναι πιο δύσκολο να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς.

2.Λιγότερες ακυρώσεις

Πόσες φορές έχεις σχεδιάσει να πας στο γυμναστήριο και στην συνέχεια προέκυψε κάτι καλύτερο και το ακύρωσες ;;Με την πρωινή γυμναστική , δεν θα χάνεις τις υπόλοιπες δραστηριότητες που θέλεις να κάνεις μέσα στην ημέρα ενώ θα έχεις λιγότερες πιθανότητες να την ακυρώσεις λόγω κούρασης.

3.Βελτιωμένη παραγωγικότητα

Η άσκηση αυξάνει την παραγωγικότητα και απελευθερώνει ενδορφίνες. Σε βοηθάει να μην νυστάζεις και να έχεις περισσότερη ενέργεια κατά την διάρκεια της μέρας.

4.Ενισχυμένος μεταβολισμός

Τα οφέλη της άσκησης παραμένουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κρατώντας το μεταβολισμό σου αυξημένο, θα κάψεις περισσότερες θερμίδες όλη την ημέρα.

5.Καλύτερα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα

Όσοι αθλούνται το πρωί, είναι πιο συνεπείς από αυτούς που γυμνάζονται πιο αργά μέσα στην ημέρα. Το σώμα μας αγαπάει τη ρουτίνα.

6.Βοηθάει στο να χάσεις βάρος


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Κατηγορίες

Αναζήτηση