Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

CrossFit: μόδα ή ό,τι καλύτερο προτείνει η γυμναστική;

Το CrossFit έχει κάνει την εμφανισή του…και γίνεται μεγάλη συζήτηση γύρω από το όνομά του.

Στόχος του CrossFit είναι η εκγύμναση μέσα από μια ευρεία, γενική και χωρίς αποκλεισμούς προπόνηση. Μέσα από το προγραμμά του προετοιμάσει καλύτερα τον εκπαιδευόμενο για οποιαδήποτε συνθήκη έκτακτης ανάγκης. Με άλλα λόγια, μία προπόνηση, ιδανική για όλους.

Τι είναι όμως το CrossFit;


Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης, που χρησιμοποιεί συνεχώς εναλλασσόμενες και σε υψηλή ένταση κινήσεις με όλο το σώμα, . Είναι  μια συνειδητή προσπάθεια για τη βελτιστοποίηση του συνόλου της σωματικής ικανότητας.

Περιλαμβάνει δέκα παραμέτρους: ακρίβεια, ισορροπία, συντονισμό, ευλυγισία, ευκαμψία, σθένος, καρδιοαναπνευστική αντοχή, ταχύτητα, ισχύ και δύναμη.

Η διαδικασία του CrossFit περιλαμβάνει: ποδήλατο, τρέξιμο, κολύμπι και σειρα από ασκήσεις σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις. Ενόργανη γυμναστική, άρση βαρών, powerlifting και σπριντ, όλα τα έχει στο πρόγραμμα το CrossFit.

Οι ειδικοί απαντούν ότι το CrossFit απευθύνεται σε κάθε υγιή ασκούμενο είτε πρόκειται για εντελώς αρχάριο, είτε για έμπειρο, είτε για αθλητή, αρκεί το άτομο να προσπαθεί να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες επαναλήψεις μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο. Δηλαδή, θέλει και πνευματική προσπάθεια και οχι μόνο σωματική.

Για να κάνει κάποιος CrossFit πρέπει να είναι «ετοιμοπόλεμος» για γρήγορες και έντονες ασκήσεις, ανά πάσα στιγμή και να μην εγκαταλείπει ποτέ.Αυτό από μόνο του κάνει το άθλημα ιδιαιτέρως απαιτητικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Κατηγορίες

Αναζήτηση