Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ξεκίνα σωστά την προπόνηση σου!!

Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να κάνουν ζέσταμα πριν από την προπόνηση τους.


Όταν ξεκινάς με ζέσταμα αυξάνεται η ροή του αίματος στους μυς που θα δουλέψεις και έτσι ελαττώνεται η πιθανότητα μυϊκών πιασιμάτων, ο κίνδυνος τραυματισμών και  βελτιώνεται η συνολική σου απόδοση.

Το κατάλληλο ζέσταμα αυξάνει τη θερμοκρασία των μυών που θα χρησιμοποιήσεις. Ο μυς πρέπει να είναι ζεστός για δύο λόγους: ένας ζεστός μυς συσπάται με μεγαλύτερη ένταση και στη συνέχεια χαλαρώνει γρηγορότερα. Αποτέλεσμα είναι να ενισχύονται και η ταχύτητα αλλά και η δύναμη σου.

Το σωστό ζέσταμα ενεργοποιεί  τους ιδρωτοποιούς αδένες οι οποίοι όταν αρχίσει η προπόνηση λειτουργούν ήδη στο μέγιστο τους και έτσι προλαμβάνεται η υπερθέρμανση που μπορεί να συμβεί νωρίς σε μια προπόνηση που θα ξεκινήσεις δυνατά. Επίσης βελτιώνεται το εύρος των κινήσεων σου γύρω από τις αρθρώσεις αλλά και αυξάνεται η παραγωγή διαφόρων ορμονών που είναι υπεύθυνες να ρυθμίζουν την παραγωγή ενέργειας στο σώμα σου από υδατάνθρακες και λιπαρά οξέα.
Τέλος, αποτελεί μια διανοητική και ψυχική προετοιμασία. Δηλαδή αυξάνει την εστίαση και τη συγκέντρωση σου στο εδώ και τώρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Κατηγορίες

Αναζήτηση