Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Μάθε την καρδιακή σου συχνότητα και προπονήσου σωστά!!


Οι παλμοί ηρεμίας ενός μέσου ανθρώπου κυμαίνονται από 60 έως 100. Για έναν αθλητή όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η καλή φυσική του κατάσταση του εξασφαλίζει σημαντικά μειωμένες τιμές. Έτσι, μην τρομάξεις αν μετρώντας την καρδιακή σου συχνότητα δεις τιμές κοντά στους 60 ή χαμηλότερα.

Γιατρός:

Το γεγονός ότι πιθανόν έχ
εις χαμηλή τιμή Κ.Σ μπορεί να προβληματίσει έναν γιατρό ο οποίος δεν γνωρίζει ότι είσαι αθλητής. Για τον λόγο αυτό είναι καλό να το αναφέρεις πάντα σε οποιαδήποτε κλινική εξέταση κάνεις.
Πώς να υπολογίσεις τον παλμό σου:

Εκτός από τη χρήση καρδιοσυχνόμετρου, μπορείς επίσης να υπολογίσεις τους παλμούς σου ψηλαφώντας είτε την καρωτιδική σου αρτηρία είτε την κερκιδική αρτηρία του αριστερού σου χεριού.
Στην πρώτη περίπτωση βάλε τα δάχτυλά σου στη δεξιά πλευρά της καρωτίδας , ενώ στη δεύτερη τοποθέτησε τα δάχτυλά σου στο εσωτερικό του καρπού (μεταξύ του οστού και του τένοντα). Έχε μαζί σου ένα ρολόι και μόλις εντοπίσεις τον παλμό σου μέτρησε για 10 δευτερόλεπτα και πολλαπλασιάσε επί 6 για να βρείς τους παλμούς/λεπτό .

Διαπίστωση κούρασης:


Σχημάτισε μία πλήρη εικόνα για την τρέχουσα κατάστασή σου με την συστηματική μέτρηση των παλμών. Οι υψηλές τιμές, σε σχέση με τον μέσο όρο, συνήθως υποδηλώνουν σωματική κόπωση και είναι πιθανόν να παρατηρούνται μετά από μία δυνατή προπόνηση ή αγώνα.

Αν οι υψηλές τιμές επιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χρειάζεσ
ε ξεκούραση. Σε περίπτωση που ξεπερνούν τους 100 τότε θα πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Κατηγορίες

Αναζήτηση