Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Zumba μια μέθοδος γυμναστικής , που θα σας ξετρελάνει!

Η zumba είναι χορευτική γυμναστική η οποία περιλαμβάνει ακούσματα από latin, salsa, merenque, reggaeton, samba, hip-hop, cha cha, flamenco και χορό της κοιλιάς. Διδάσκεται σε γυμναστήρια αλλά και σε σχολές χορού.


Επίσης υπάρχουν διάφορα είδη όπως το aqua zumba, προπόνηση μέσα σε νερό, zumba sentao , προπόνηση με παρτενέρ μια καρέκλα , καθώς και η zumba gold που είναι γυμναστική για ηλικιωμένους και καθηλωμένους σε αναπηρικά καροτσάκια κ.α.



Ο Beto Perez , ήταν αυτός που ανέπτυξε αυτή τη μέθοδο γυμναστικής στη πατρίδα του τη Κολομβία. Η ιδέα ήρθε τυχαία καθώς ο γυμναστής είχε ξεχάσει τη μουσική για το μάθημα αεροβικής του και αναγκάστηκε να πάρει μια κασέτα που είχε στο αυτοκίνητο του με τραγούδια λάτιν. Είναι κατάλληλη για άντρες και γυναίκες , ανεξαρτήτου ηλικίας, καθώς ο ρυθμός είναι μια αργός μια γρήγορος και αυτό εκτός του ότι βοηθάει στο να κάψετε λίπος και να αποκτήσετε μια καλή φυσική κατάσταση, αλλά και να παίρνετε ανάσες και να ξεκουράζεστε. Με αυτό το είδος γυμναστικής μπορείτε να κάψετε γύρω στις 700 θερμίδες σε μια ώρα.

Αυτό που έχει κάνει τη ζούμπα τόσο δημοφιλή είναι η ικανότητά της να δημιουργεί ευχάριστη διάθεση και αυτοπεποίθηση στα άτομα και να μειώνει το στρες τους.
Ποτέ η γυμναστική δεν ήταν πιο διασκεδαστική.

Δείτε μερικά video:








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Κατηγορίες

Αναζήτηση